Nordic Waterproofing

Nordic Waterproofing

Tætte og vandafvisende tagløsninger til nordiske huse

Nordic Waterproofing er en ledende aktør inden for tagdækning i Sverige, Danmark og Finland. Virksomheden er en innovativ producent af bitumen- og polymerbaserede produkter til tætte og vandafvisende elementer til byggeriet.

Virksomhedens produkter og services sælges under veletablerede varemærker som Mataki, Trebolit, Phønix Tag, Hetag Tagmaterialer, Elastoseal og Kerabit. Historien om enkelte af produkterne kan føres helt tilbage til 1800-tallet.

Produktionen foregår i Norden, og hovedkontoret ligger i Höganäs i Sverige.

Nordic-Waterproofing-koncernen blev etableret i 2011 gennem carve-out og sammenlægning af tagdækningsforretningerne i den svenske entreprenørkoncern Trelleborg og den finske bygge- og anlægskoncern Lemminkäinen. Kort efter fulgte en ekspansion ind i Norge og en vellykket integration i forretningen af i alt fire tilkøb.

Der blev gennemført en række tiltag med henblik på at styrke den nordiske tagdækningsforretning, øge driftseffektiviteten og opnå synergieffekter. I dag er selskabet en af de største nordeuropæiske leverandører af tagdækningsløsninger. Axcel børsnoterede selskabet på Nasdaq Stockholm i juni 2016.

I december 2016 og februar 2017 solgte Axcel sin resterende aktiebeholdning i selskabet til svenske og internationale investorer.

Nordic Waterproofing

Hovedkontor
Sverige
Axcels investering
01-04-2011
Axcels ejerandel
28%
Omsætning
1720 mio. SEK
EBITDA
204 mio. SEK
Medarbejdere
634
Ansvarlig partner
Vilhelm Sundström
Adm. dir.
Holger C. Hansen
Årsrapport
Download

Billedgalleri