VERDENS FØRENDE ØKONOM OG TO AF DANMARKS TOPLEDERE FORTÆLLER OM DERES FORVENTNINGER TIL 2009

9. januar 2009

Velkommen til årets første Axcel News:

Verdens førende økonom og to af Danmarks topledere fortæller om deres forventninger til 2009

2008 var på mange måder et både anderledes og meget krævende år, hvor vi oplevede dramatiske hændelser i erhvervslivet, og hvor vores verdensopfattelse blev udfordret nærmest dagligt. Især den sidste halvdel af året var præget af en usædvanlig udvikling på kapitalmarkederne – og det er også temaet for 2009’s første Axcel News.

Vi har bedt to personer, som begge spiller en central rolle i dansk erhvervsliv, om at give hver der deres bud på, hvad 2009 vil bringe. På de følgende sider kan du læse, hvad Group CEO Christian Clausen, Nordea og CEO Niels Bjørn Christiansen, Danfoss tror, det kommende år vil bringe, fra hver deres perspektiv.

Finanskrisen og dens konsekvenser var også omdrejningspunktet, da årets nobelprisvinder i økonomi, professor ved Princeton University, Paul Krugman, gæstede København i december. Det skete ved en konference på Copenhagen Business School, som Axcel var medarrangør af i samarbejde med Berlingske Tidende og Ugebrevet Mandag Morgen. Krugman gav her sit bud på baggrunden for den aktuelle verdensøkonomiske situation – og på hvordan situationen vil udvikle sig fremover. Vi bringer et sammendrag af Krugmans indlæg.

Herudover kan du læse om Axcels seneste investering i Sverige og om Axcel-ejede Georg Jensens nye flagship-store, som åbnede i Københavns Lufthavn i november og samtidig markerede introduktionen af et helt nyt butikskoncept.

Download det Axcel News her.

Du kan se tidligere numre af Axcel News her.