NYE KOMPETENCER TIL AXCEL

29. januar 2012

 

JP/Politikens Lars Munch er ny i Axcels bestyrelse, og samtidig styrkes Axcel i Sverige med ansættelsen af Lars Österberg som ny partner.

Lars Munch ind i Axcels bestyrelse

Lars Munch, der er adm. direktør i JP/Politikens Hus, er i januar 2012 valgt ind i Axcels bestyrelse.

JP/Politikens Hus er et af Danmarks største og mest betydningsfulde mediehuse og er bla. kendt for at udgive Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet og en lang række lokalaviser. Lars Munch har stået i spidsen for virksomheden siden 2003. Han er desuden formand for bestyrelsen i Louisiana og medlem af bestyrelsen for BRF-kredit, WWF Verdensnaturfonden, SOS-Børnebyerne, Europa Nostra, WAN-IFRA og Danske Dagblades Forening.

Axcels bestyrelsesformand, Niels B. Christiansen, udtaler i forbindelse med Lars Munchs indtræden i Axcels bestyrelse:

“Lars Munch kommer med en omfattende erfaring fra den danske medieverden fra både Bonnier og JP/Politikens Hus. Han har gjort JP/Politikens Hus til et af de bedst drevne mediehuse herhjemme i et marked, der er kendetegnet ved store teknologiske forandringer og hård konkurrence. Lars Munch har fremragende samarbejdsevner og vil på den baggrund blive en stor gevinst for Axcel.

Axcels bestyrelse består herefter af formand Niels B. Christiansen, næstformand Bent Pedersen, Johannes Poulsen, Peter Damgaard Jensen, Lars Johansen, Jens Moberg, Peter Schütze, Hanne B. Sørensen og Lars Munch.

Ny partner hos Axcel i Sverige

Den 1. april 2012 tiltræder Lars Österberg som partner på Axcels Stockholmskontor. Lars Österberg er 41 år og kommer fra en stilling som partner i kapitalfonden Triton. Hos Triton havde Lars Österberg navnlig fokus på nordiske virksomheder. Før Triton har Lars Österberg været ansat hos Goldman Sachs og McKinsey og har også været med til opstarten af konsulentfirmaet Keystone Advisors. Lars Österberg er civilingeniør fra KTH i Stockholm og civiløkonom fra Handelshøjskolen i Stockholm. Han har desuden studeret ved Graduate School of Business i Chicago.

Stockholmskontoret, der ledes af partner Vilhelm Sundström, består herefter af otte medarbejdere.

Om Axcel

Axcel blev grundlagt i 1994 af en gruppe investorer fra Danmarks største finansielle og industrielle organisationer. Axcel fokuserer på mellemstore virksomheder i Danmark og Sverige og har en bred kreds af danske og internationale investorer. Axcel har rejst fire fonde med sammenlagt ca. 10 mia. kr. i kapitaltilsagn og har gennemført 36 investeringer og mere end 45 større tilkøb. Foreløbig er 23 virksomheder blevet solgt eller børsnoteret. Axcels ejer i dag 14 virksomheder og en betydelig aktiepost i PANDORA, og disse virksomheder har tilsammen en omsætning på ca. 16,4 mia. kr. Axcels medarbejdere har betydelig erfaring med udvikling af virksomheder såvel fra ledelsesposter i industrien som fra management consulting og corporate finance. www.axcel.dk