Lars Rasmussen indtræder i Axcels industrial board

6. marts 2014

 

CEO Lars Rasmussen fra medikovirksomheden Coloplast blev i februar 2014 indvalgt i Axcels industrial board

Siden Lars Rasmussen (f. 1959) blev CEO hos Coloplast, har virksomheden tredoblet sit overskud, og aktiekursen er steget med næsten 500%. Coloplast omsætter i dag for godt 11,6 mia. kr. med et overskud efter skat på ca. 2,7 mia. kr.

Lars Rasmussen har været CEO hos Coloplast siden 2008. Han tiltrådte i 1988 og er uddannet ingeniør og E*MBA fra SIMI. Han sidder desuden i bestyrelsen hos H. Lundbeck, Højgaard Holding, MT Højgaard og TDC.

Axcels bestyrelsesformand, Niels B. Christiansen, udtaler i forbindelse med Lars Rasmussens indtræden i Axcels industrial board:

“Med Lars Rasmussen får vi tilført en betydelig kapacitet inden for industriel eksekvering. Lars Rasmussen har i sin tid som CEO hos Coloplast med stort strategisk overblik skabt både vækst og øget lønsomhed. Han har samtidig gode samarbejdsevner og er på alle måder en behagelig person at arbejde sammen med. Det er egenskaber, som vi i høj grad kan bruge hos Axcel, hvor en betydelig del af bestyrelsesarbejdet handler om vores overordnede investeringspolitik og om at bidrage til at forbedre driften i vores selskaber.”

Axcels industrial board består herefter af formand Niels B. Christiansen, Peter Damgaard Jensen, Lars Johansen, Jens Moberg, Lars Munch, Peter Schütze, Mette Vestergaard og Lars Rasmussen.

Om Axcel

Axcel er en nordisk kapitalfond, som investerer i mellemstore virksomheder i Danmark og Sverige. Axcel har en bred kreds af danske og internationale investorer og har rejst fire fonde med sammenlagt ca. 10 mia. kr. i kapitaltilsagn. Siden Axcel blev grundlagt i 1994, er der gennemført mere end 40 investeringer og 50 større tilkøb til disse. Foreløbig er 26 af disse blevet solgt eller børsnoteret. Axcel ejer i dag 16 virksomheder og en betydelig aktiepost i PANDORA, og disse virksomheder har tilsammen en omsætning på ca. 17 mia. kr. og ca. 12.500 medarbejdere.