Axcel vinder årets DVCA-pris for årets kapitalfond ved DVCA-topmødet i Nyborg

20. november 2019

Ved DVCA’s topmøde mødes branchen i et døgn til et program fyldt med debatter om branchens vilkår og fremtid og i år var temaet FN’s verdensmål. Det er også ved topmødet, at DVCA-priserne for årets kapitalfond, årets venturefond og den særlige DVCA-pris uddeles.

Axcel fik prisen for årets kapitalfond efter et særligt succesfuldt år med gode frasalg og lovende opkøb. Derudover fremhævede juryen gennemførelsen af Axcels generationsskifte med Christian Schmidt-Jacobsen i spidsen, og det nye teams dokumenterede evne til at skabe afkast.  

Det blev også fremhævet, at prisen ikke udelukkende skyldte hidtidig succes, men også at Axcel har forberedt sig på de kommende år:

”Det er svært at se, at succesen stopper her for Axcel. Dels har der været investeret aktivt i den nye Axcel V og senest i år med tre spændende investeringer i European Sperm Bank, PhaseOne og SteelSeries. Dels forlyder det på vandrørene, at Axcels fundraising med en ny rekordstor fond går over forventning. Det er derfor helt fortjent, at Axcel vinder prisen som årets kapitalfond.”

Prisen for årets venturefond gik til EQT Ventures, som for blot tre år siden stiftede sin første fond på 566 mio. euro, og som i mellemtiden har næsten fordoblet investorernes indskud. Den særlige DVCA-pris gik til business angel og ventureinvestor, Gregers Kronborg, som en anerkendelse af hans mangeårige arbejde med at sætte venturebranchen på landkortet – både i Danmark og internationalt.