Axcel sælger Lessor til amerikanske Paychex

2. marts 2018

Efter 17 måneders intensivt ejerskab har Axcel solgt løn-og HCM-teknologi specialisten  Lessor til den amerikanske virksomhed Paychex (Nasdaq: PAYX), der er en ledende leverandør af integrerede HR-ledelsesværktøjer til brug for små og mellemstore virksomheder.

Lessor har under Axcels ejerskab løftet både omsætning og indtjening markant og har i dag over 50.000 kunder i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

"Lessor har i over 40 år været brancheførende inden for løn- og HCM-teknologi, og jeg er meget stolt af, at Paychex anerkender vores baggrund som markedsførende, styrken i vores løsningsportefølje samt det dedikerede team, vi har opbygget gennem især de seneste par år. Det, at vi nu bliver en del af Paychex, vil gøre det muligt for os at skabe nye, innovative løsninger ved at udnytte Paychex' ekspertise inden for HCM-markedet samt sætte skub i vores globale vækst," siger Peter Colsted, adm. direktør for Lessor.

Også hos Paychex er der stor tilfredshed med købet af Lessor: 

"Paychex' internationale strategi har været at vokse i Europa ud over vores aktiviteter i Tyskland. Med dette opkøb får vi væsentlige vækstmuligheder i form af kunde- og omsætningstilgang, og det vil tilføre værdi for kunderne, idet det gør det lettere for dem at arbejde effektivt og overholde gældende lovgivning," siger Martin Mucci, adm. direktør for Paychex.

”Lessor har opbygget en række anerkendte produkter og varemærker på det europæiske marked. Vi glæder os til at byde teamet hos Lessor, der har stor ledelseserfaring og industrividen, velkommen til Paychex familien” siger Martin Mucci.

Christian Bamberger Bro, der har været ansvarlig for investeringen hos Axcel, er også glad for handlen og for ledelsens indsats:

"Peter Colsted og hans team har gjort et fantastisk job for at accelerere Lessors udvikling gennem de seneste 18 måneder. Denne handel er meget tilfredsstillende for Axcel baseret på en velgennemført eksekvering af vores planer. Som ejere er vi meget glade og stolte over at se Lessor fortsætte som en del af en global industriel spiller som Paychex, og vi ønsker dem alt det bedste fremover."

Efter salget af Lessor er der nu solgt seks selskaber i Axcel IV, der blev etableret i 2010.

 

Om Lessor

Siden 1972 har Lessor været en markedsledende leverandør af løn- og HCM-softwareløsninger til små og store virksomheder og alle dem, der ligger ind imellem. Lessor leverer tjenester via to modeller: en SaaS-løn- og HCM-suite gennem Lessor-platformen og Microsoft Dynamics samt en markedsførende gør-det-selv-, cloud-baseret platform, som leveres under varemærket Danløn i Danmark, Ilohngehalt i Tyskland, Norlønn i Norge og Swelön i Sverige. Lessor har hovedsæde i Danmark og p.t. forretningsaktiviteter i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Om Paychex

Paychex, Inc. (Nasdaq: PAYX) er en førende leverandør af integrerede HCM-løsninger til brug for HR, løn, pension og forsikringsydelser. Ved at kombinere sin platform til innovativ SaaS-teknologi og mobilitet med dedikeret, personlig service gør Paychex ledere af små og mellemstore virksomheder i stand til at fokusere på vækst og styring af deres forretning. Med 45 års erfaring i branchen betjener Paychex omkring 605.000 lønkunder (pr. 31. maj 2017) fordelt på mere end 100 lokationer og håndterer lønudbetalinger til hver 12. amerikanske lønmodtager i den private sektor. Læs mere om Paychex på www.paychex.com, og følg os på Twitter og LinkedIn.

Om Axcel

Axcel blev grundlagt i 1994 af en gruppe investorer fra Danmarks største finansielle og industrielle virksomheder. Axcel er i dag en nordisk kapitalfond, som fokuserer på mellemstore virksomheder og har en bred kreds af danske og internationale investorer. Axcel har rejst fem fonde med sammenlagt over 14 mia. kr. i kapitaltilsagn. Fondene har gennemført 49 investeringer og mere end 90 større tilkøb til disse. 38 virksomheder er blevet solgt eller børsnoteret. Axcel ejer i dag 11 virksomheder, som tilsammen har en omsætning på ca. 9 mia. kr. og omkring 6.000 medarbejdere.

 

Yderligere information:
Axcel
Partner Christian Bamberger Bro
Tel.: +45 3336 6987
E-mail: cbb@axcel.com

Managing Partner Christian Schmidt-Jacobsen
Tel.: +45 2178 3697
E-mail: csj@axcel.dk