AXCEL SÆLGER LGT LOGISTICS, NORDENS FØRENDE AKTØR INDEN FOR MØBELLOGISTIK, TIL LITORINA

9. marts 2015

 

LGT Logistics, som har en omsætning på ca. 560 mio. kr., er Nordens førende aktør inden for møbellogistik og tilbyder løsninger som bl.a. opbevaring, pakning og distribution af møbler inden for samt til og fra Norden.

Under Axcels (Axcel III) ejerskab (2009-2015) har selskabet gennem organisk vækst og opkøb styrket sin markedsførende position i Danmark, Sverige og Norge, etableret sig i de baltiske lande og udvidet logistiktilbuddene til også at omfatte direkte distribution til forbrugerne. Med sit omfattende distributionsnetværk er LGT Logistics i dag et knudepunkt i den nordiske møbelbranche mellem producenter, eksportører, importører, butikker og e-handelsaktører. Selskabet driver forretning i Norden og de baltiske lande og arbejder fra lagerbygninger og terminaler i Horsens samt i Tibro og Bjärnum i Sverige. Selskabet træder nu ind i en ny fase, da Axcel sælger LGT Logistics til Litorina.

Vilhelm Sundström, ansvarlig partner i Axcel, er tilfreds med udviklingen for LGT Logistics i betragtning af forudsætningerne i ejerperioden: "LGT Logistics er et rigtig godt selskab med en stærk ledergruppe, som har udviklet sig godt i Axcels ejerperiode trods langvarig lavkonjunktur. Selskabet er godt rustet til at vokse og videreudvikles med Litorina som ny ejer."

De fremtidige vækstmuligheder bedømmes som gode både inden for det nuværende og nærliggende segmenter og services. "Uanset om en sofa købes af en forbruger i en møbelbutik eller via e-handel, skal den nødvendigvis transporteres fra producenten til forbrugeren. LGT Logistics har med selskabets nordiske platform og specialiserede serviceudbud en stærk position til at opfylde denne efterspørgsel. I Axcels ejerperiode har LGT Logistics yderligere styrket sit varemærke og udviklet kundetilbuddene. Selskabet har også etableret sig i de baltiske lande og er rigtig godt forberedt til fremtiden," siger John Riis, adm. direktør i LGT Logistics.

Transaktionen, som skal godkendes af konkurrencemyndighederne, forventes gennemført i april 2015

Axcel har fået rådgivning af Carnegie Investment Bank og Mannheimer Swartling Advokatbyrå.

Om LGT Logistics

LGT Logistics har drevet forretning siden begyndelsen af 1940'erne og er Nordens førende aktør inden for møbellogistik. Selskabets services består primært af opbevaring, ordrebehandling, pakning og distribution af møbler inden for samt til og fra Norden. Koncernen havde i 2014 ca. 290 ansatte og en omsætning på ca. 700 mio. svenske kroner. Yderligere oplysninger kan ses på www.lgtlogistics.dk og www.lgtlogistics.se.

Om Axcel

Axcel blev grundlagt i 1994 af en gruppe investorer fra Danmarks største finansielle og industrielle organisationer. Axcel er en nordisk kapitalfond, som fokuserer på mellemstore virksomheder og har en bred kreds af danske og internationale investorer. Axcel har rejst fire fonde med sammenlagt ca. 10 mia. kr. i kapitaltilsagn og har gennemført mere end 40 investeringer og 50 større tilkøb til disse, og over 30 af disse er blevet solgt eller børsnoteret. Axcel ejer i dag 11 virksomheder, som tilsammen har en omsætning på knap 7 mia. kr. og ca. 5.000 medarbejdere. Yderligere oplysninger kan ses på www.axcel.dk.

 

Yderligere oplysninger:

LGT Logistics

John Riis, adm. direktør, tlf.: 40 19 63 02, e-mail: john.riis@lgtlogistics.dk

Axcel

Vilhelm Sundström, partner, tlf.: +46 73 919 90 00, e-mail: vs@axcel.se

Christian Frigast, managing partner, tlf.: 26 32 64 00, e-mail: cf@axcel.dk