Axcel køber Silkeborg Data af Jyske Bank

27. januar 2014

Axcel har i dag indgået aftale med Jyske Bank om køb af IT-virksomheden Silkeborg Data, der er specialist i IT-baserede løn- og personalesystemer. Axcel vil fortsætte den vækstplan, der har medvirket til at give Silkeborg Data en stærk position på markedet for lønsystemer til navnlig regioner, kommuner og offentlige virksomheder.

Silkeborg Data, der håndterer mere end 400.000 månedlige lønudbetalinger, har gennem de seneste år været igennem et imponerende vækstforløb og vil i 2013 komme til at omsætte for ca. 250 mio. kr. med et EBITDA på knap 38 mio. kr. (korrigeret for ekstraordinære omkostninger). Ejerskiftet giver Silkeborg Data større strategisk handlekraft og dermed endnu bedre vækstbetingelser, selvom det også er med blandede følelser, at der nu tages afsked med Jyske Bank:

”Det er i høj grad opbakningen fra Jyske Bank, der har hjulpet os frem til den stærke markedsposition, vi har i dag, men tiden er nu kommet til at stå på egne ben. Vi har et stærkt kundegrundlag, markedsledende løsninger og en solid vækststrategi, som Axcel bakker fuldt og helt op om,” siger adm. direktør Brian Busk fra Silkeborg Data.

”Med Axcel som ejer fortsætter vi som en selvstændig virksomhed og vedbliver med at levere innovative og markedsledende løsninger inden for løn- og personaleløsninger til navnlig offentlige kunder. Dermed kommer opkøbet heller ikke til at medføre væsentlige ændringer for kunder, samarbejdspartnere og vores 200 medarbejdere i Silkeborg Data,” slutter Brian Busk.

Axcel: Stor tiltro til Silkeborg Data

”Silkeborg Data er kendt for sine løsninger af høj kvalitet og har takket være ledelse og medarbejdere udvist en imponerende fremgang på et ellers svært tilgængeligt marked. Vi ser nu frem til sammen med ledelsen at realisere potentialet i Silkeborg Data,” siger director Jørgen Lindholm Lau, der er ansvarlig for investeringen hos Axcel.

Jyske Bank: En hård beslutning

”Det er ikke uden vemod, at vi nu overdrager Silkeborg Data til Axcel efter at have ejet virksomheden siden 1966. Men vi er nået til et punkt, hvor Silkeborg Data har brug for at udfolde sit fulde potentiale, og det sker bedst med Axcel, der gennem årene har vist sit værd som aktiv ejer. Vi er samtidig enige om, at Silkeborg Data skal fortsætte som en selvstændig virksomhed med base i Silkeborg, og er derfor sikre på, at vi afleverer virksomheden i de bedste hænder," siger Leif Larsen, direktør i Jyske Bank.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Om Axcel

Axcel blev grundlagt i 1994 af en gruppe investorer fra Danmarks største finansielle og industrielle organisationer. Axcel er en nordisk kapitalfond, som fokuserer på mellemstore virksomheder og har en bred kreds af danske og internationale investorer. Axcel har rejst fire fonde med sammenlagt ca. 10 mia. kr. i kapitaltilsagn og har gennemført mere end 40 investeringer og 50 større tilkøb til disse. Foreløbig er 26 af disse blevet solgt eller børsnoteret. Axcel ejer i dag 16 virksomheder og en betydelig aktiepost i PANDORA, og disse virksomheder har tilsammen en omsætning på ca. 17 mia. kr. og ca. 12.500 medarbejdere.

Om Silkeborg Data

Silkeborg Data har udviklet løn- og personaleadministrative løsninger til det offentlige Danmark i mere end 40 år og har kunderelationer, der går helt tilbage til virksomhedens start. I dag behandler Silkeborg Data løn for 85% af regionernes ansatte og 30% af kommunernes ansatte. Silkeborg Data omsætter for ca. 250 mio. kr. årligt og har godt 200 medarbejdere.

 

Yderligere information:

Axcel

Jørgen Lindholm Lau, Director

Tlf.: +45 4099 3902

E-mail: jla@axcel.dk

Christian Frigast, Partner

Tlf.: +45 2632 6400

E-mail: cf@axcel.dk

Silkeborg Data

Brian Busk, adm. direktør

Tlf.: +45 8989 9102

E-mail: bbu@sd.dk

Jyske Bank

Leif Larsen, Bankdirektør

Tlf.: +45 8989 2005

E-mail: leiflarsen@jyskebank.dk