Axcel investerer i EG

24. juni 2013

Axcel har indgået aftale med Nordic Capital Fund VII ("Nordic Capital") om køb af den danske IT-koncern EG, der er specialist i branchespecifikke IT-løsninger i Skandinavien. Axcel vil fortsætte den vækstplan, der har gjort virksomheden til markedsleder i Danmark og Norge.  

Efter fem år med Nordic Capital som ejer er det skiftedag for EG. Med Axcels køb af den danske IT-koncern er der fuld opbakning til de vækstplaner, der er lagt frem mod 2017.

”EG har vist, hvordan man vokser i et vanskeligt marked og dermed skaber en førende markedsposition, selv når konkurrencen er hård. Potentialet er stort for EG i Skandinavien, hvor vi ser frem til at rulle deres succesrige model fuldt ud. EG har stærke kompetencer, markedsledende løsninger og en skalérbar forretning. Alle forudsætninger er på plads for en fortsat positiv udvikling,” siger Per Christensen, partner i Axcel.

"En stor del af EG's kunder er mellemstore virksomheder. Axcel har i næsten 20 år investeret i og fokuseret på at udvikle mellemstore virksomheder. På den måde forstår vi EG's kundebase, og vi tror, at vores viden på dette område kan være værdifuld i den fortsatte udvikling af EG," tilføjer Per Christensen.

”Vi ser meget frem til at fortsætte med Axcel som ejere og har med dem fuld opbakning til vores vækstplan. Dermed kommer ejerskiftet ikke til at medføre væsentlige ændringer for vores kunder og de 1.300 medarbejdere i virksomheden. Vi skal blot levere endnu mere af det, vi er bedst til, nemlig ekspertise i udvalgte skandinaviske brancher og deres IT-behov," siger Leif Vestergaard, adm. direktør i EG A/S.

"Vi har haft en fantastisk rejse med Nordic Capital og har i tæt samarbejde med ejere og bestyrelse styrket både markedsposition, kompetencer og organisation. Platformen for videre vækst er på plads, og vi ser frem til i et tæt samarbejde med Axcel at realisere vores 2017vækstplan, der nok er ambitiøs, men også realistisk. Vi har hele tiden vidst, at Nordic Capitals ejerskab havde en udløbsdato, og tidspunktet for ejerskiftet er helt perfekt set i lyset af lanceringen af 2017-strategiplanen,” fortsætter Leif Vestergaard.

EG har siden 2009 gennemført 14 opkøb fordelt på Danmark, Norge og Sverige. I 2012 opnåede EG det bedste resultat nogensinde i virksomhedens 35-årige historie med en omsætning på 1.502 mio. kr. og et EBITDA på 163 mio. kr.  

”Med EG har Axcel investeret i en IT-koncern, som kunder i hele Skandinavien kender som eksperten i brancheløsninger og som førende på Microsoft Dynamics' platforme. Vi skal fortsætte væksten ved at skabe værdi for kunderne og en god arbejdsplads for medarbejderne. Vi har en stor kundebase, godt momentum i forretningen og nåede det meste af vores 2015-strategi allerede i 2012. Brancheløsninger, en øget andel af abonnementsbaserede løsninger og fokus på cloud-teknologi er de tre grundsten i den fortsatte vækststrategi. EG står stærkt i Skandinavien, og vi vil fortsat vokse her, både organisk og via opkøb,” slutter Leif Vestergaard.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Om Axcel

Axcel blev grundlagt i 1994 af en gruppe investorer fra Danmarks største finansielle og industrielle organisationer. Axcel fokuserer på mellemstore virksomheder i Danmark og Sverige og har en bred kreds af danske og internationale investorer. Axcel har rejst fire fonde med sammenlagt ca. 10 mia. kr. i kapitaltilsagn og har gennemført 40 investeringer og 50 større tilkøb til disse. Foreløbig er 26 af disse blevet solgt eller børsnoteret. Axcel ejer i dag 14 virksomheder og en betydelig aktiepost i PANDORA, og disse virksomheder har tilsammen en omsætning på godt 16 mia. kr. og ca. 11.800 medarbejdere.  

Om EG A/S

EG er en skandinavisk IT-virksomhed med hovedkontor i Danmark. Udgangspunktet for forretningen er branchetilpassede ITløsninger med ERP som kernen og baseret på dyb indsigt i kundernes forretning og processer. Mere end 30 års erfaring har skabt en løsningspalet, der er baseret på best practice-processer i de enkelte brancher. EG's løsninger er bygget på standardplatforme og -teknologier fra bl.a. Microsoft, SAP, HP og IBM samt det egetudviklede ASPECT4. EG er den førende leverandør af Microsoft Dynamics ERP-løsninger i Europa. EG har ca. 1.300 medarbejdere, der arbejder ud fra mere end 20 lokationer i Skandinavien, og har med 14 opkøb siden 2009 taget en aktiv rolle i konsolidering af det skandinaviske IT-marked. Yderligere baggrund om EG samt materiale til download kan hentes på http://eg.dk/presse.

 

Yderligere information:

Per Christensen, Partner, Axcel

E-mail: pc@axcel.dk

Telefon: +45 26 32 64 15

Christian Frigast, Partner, Axcel

E-mail: cf@axcel.dk

Telefon: +45 26 32 64 00

Leif Vestergaard, CEO, EG A/S

E-mail: Leif.Vestergaard@eg.dk

Telefon: +45 20 60 97 48