AXCEL INDGÅR PARTNERSKAB MED SVENSKE NETEL

10. januar 2013

Netel, en ledende skandinavisk aktør inden for opbygning og services af mobil- og fastnet til telekommunikation, får Axcel som ny hovedaktionær. De nuværende ejere beholder en stor minoritetspost og vil sammen med Axcel øge Netels ressourcer med henblik på at fremme virksomhedens fortsatte ekspansion.

Netel er en førende aktør i Sverige og Norge inden for opbygning og services af mobil- og fastnet til telekommunikation. Virksomheden planlægger, projekterer, konstruerer og vedligeholder telenetværk til bl.a. teleoperatører, netejere og ejendomsselskaber. I dag har Netel ca. 110 ansatte på 10 kontorer i Sverige og Norge og beskæftiger omkring 400 fuldtidsmedarbejdere inklusive projektansatte underleverandører. Omsætningen var SEK 465 mio. i 2012.

Netels ledelse ser frem til at få Axcel som ny hovedaktionær:

Axcel bliver en stærk udviklingspartner for os. Vi har samme opfattelse af Netels udviklingspotentiale, og sammen med Axcel står vi endnu stærkere med henblik på at gennemføre vores forretningsplan. Jeg ser frem til, at vi sammen med en engageret ejer som Axcel kan sikre virksomhedens videreudvikling og ekspansion,” siger Netels adm. direktør, Erik Salling.

Axcel ser et stort potentiale i virksomheden: ”Netel er et veldrevet selskab med stort potentiale til yderligere vækst inden for både nuværende og nye markeder og geografiske områder. Derudover er der et stort underliggende behov for at fortsætte udbygningen af infrastrukturen inden for telekommunikation, bl.a. som følge af den stigende mængde datatrafik i både faste og mobile net,” siger Lars Österberg, partner hos Axcel.

Transaktionen, som kræver konkurrencemyndighedernes godkendelse, forventes at være afsluttet i løbet af første kvartal 2013.

Om Netel

Netel bygger og vedligeholder fysisk infrastruktur til både fast og trådløs kommunikation. Virksomheden tilbyder sine kunder en helhedsløsning med bl.a. overordnet projektstyring, netplanlægning, siteerhvervelse inkl. godkendelseshåndtering, projektering, konstruktion, installation samt drift og vedligeholdelse. I dag har Netel ca. 110 ansatte på 10 kontorer i Sverige og Norge og bekæftiger omkring 400 fuldtidsmedarbejdere inklusive projektansatte underleverandører. Omsætningen var ca. 465 mio. svenske kroner i 2012. www.netel.se

Om Axcel

Axcel blev grundlagt i 1994 af en gruppe investorer fra Danmarks største finansielle og industrielle organisationer. Axcel fokuserer på mellemstore virksomheder i Danmark og Sverige og har en bred kreds af danske og internationale investorer. Axcel har rejst fire fonde med sammenlagt ca. 10 mia. kr. i kapitaltilsagn og har gennemført 39 investeringer og 50 større tilkøb til disse. Foreløbig er 25 af disse blevet solgt eller børsnoteret. Axcel ejer i dag 14 virksomheder og en betydelig aktiepost i PANDORA, og disse virksomheder har tilsammen en omsætning på godt 16 mia. kr. og ca. 11.400 medarbejdere.

www.axcel.dk

 

Yderligere information:

Netel: Erik Salling, Adm. direktør, tlf.: +46 (0) 8 444 74 01, e-mail: erik.salling@netel.se Axcel: Lars Österberg, Partner, tlf.: +46 (0) 70 277 23 10, e-mail: lo@axcel.se