Nyheder/arkiv

Axcel har en åben og tilgængelig kommunikationspolitik og lever op til DVCA's retningslinjer for aktivt ejerskab og åbenhed i kapitalfonde. I dette område kan du finde rapporter, pressemeddelelser, billeder i højopløseligt format mv.

Pressemeddelelser

image description
12. juli 2016 Axcel skaber global markedsleder inden for højteknologisk udstyr til den globale slagteriindustri

Axcel investerer i SFK LEBLANC, Attec, ITEC og Carometec og lægger de fire virksomheder sammen til en slagkraftig og førende global aktør på det hastigt voksende marked for højteknologisk slagteriudstyr. Den sammenlagte virksomhed får en samlet omsætning på omkring 1,1 mia. kr. med 740 medarbejdere.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
24. juni 2016 Axcel sælger Exhausto til franske ALDES

Den franske familieejede ventilationskoncern Aldes køber EXHAUSTO af ejerkredsen, der består af Axcel og VKR Holding.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
13. juni 2016 Succesrig børsnotering af Nordic Waterproofing i Stockholm

Ved børsnoteringen fredag d. 10. juni blev 69% af aktierne udbudt til salg, og med en aktiekurs på 71 er markedsværdien af Nordic Waterproofing nu på knap 1,4 mia. DKK. Der var stor interesse for aktien, der blev væsentligt overtegnet.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
8. juni 2016 Nye partnere hos Axcel

Som et led i forberedelserne til Axcels fond V tiltræder Thomas Blomqvist som ny partner i Axcel i Stockholm, og i København forfremmes Lars Cordt til partner. Axcel V vil som tidligere meddelt få Christian Schmidt-Jacobsen i spidsen som Managing Partner med Christian Frigast som formand for managementselskabet.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
3. juni 2016 Axcel sælger Netel til IK Investment Partners

Siden Axcel indtrådte i ejerkredsen, har Netel mere end tredoblet sin omsætning, fra 0,5 mia. til 1,5 mia. svenske kroner, og selskabet er i dag en ledende aktør inden for opbygning og vedligeholdelse af tele-, bredbånds- og elnet i Norden og Baltikum. Med IK Investment Partners som ny hovedaktionær vil Netel fortsætte med at ekspandere.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
30. maj 2016 Nordic Waterproofing offentliggør sin børsintroduktion på Nasdaq Stockholm og sit prospekt i tilknytning hertil.

Nordic Waterproofing Holding A/S og ejerne af selskabet har besluttet at udvide aktionærkredsen ved et salg af eksisterende aktier. Bestyrelsen i Nordic Waterproofing har derfor ansøgt om at selskabets aktier børsnoteres på Nasdaq Stockholm. I dag offentliggør selskabet sit prospekt og øvrige vilkår i forbindelse med børsnoteringen. Den første handelsdag forventes at blive den 10. juni 2016.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
2. maj 2016 Vil du være analytiker hos Danmarks største kapitalfond?

Du er studerende (bachelor eller kandidat) og ønsker at tage en pause på 1-2 år fra studierne for at få erfaring fra den alsidige kapitalfondsverden samt bane vejen for en karriere inden for en af de ledende investeringsbanker, konsulenthuse eller kapitalfonde.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
31. marts 2016 Axcel investerer i den familieejede lønspecialist LESSOR

Axcel køber LESSOR-Gruppen, der er specialist i IT-baserede løn- og personalesystemer gennem to brands, LESSOR og Danløn. Axcel vil fortsætte den vækstplan, der har medvirket til at give LESSOR-Gruppen en ledende position på markedet for lønsystemer til private virksomheder.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
4. februar 2016 Elektronikvirksomheden BB Electronics solgt til ledelsen

Efter markante operationelle forbedringer i BB Electronics har Axcel indgået aftale om at sælge virksomheden til en investorgruppe, der består af repræsentanter fra ledelsen og bestyrelsen. Derved er der skabt et stærkt fundament for den fremtidige drift.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
15. december 2015 Axcel sælger køkkenvirksomheden TCM Group til kapitalfonden IK Investment Partners

Efter markante operationelle forbedringer i TCM Group, der er en af Skandinaviens førende køkkenproducenter, har Axcel indgået aftale om at sælge selskabet til fonde rådgivet af IK Investment Partners. Under Axcels ejerskab har TCM Group udviklet sig til en af Europas mest lønsomme køkkenproducenter.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
1. december 2015 Christian Schmidt-Jacobsen tiltræder hos Axcel – investeringsperioden i Axcel IV er forlænget

Christian Schmidt-Jacobsen vil inden for kort tid tiltræde hos Axcel som co-managing partner, hvor han i en overgangsperiode vil køre tæt parløb med managing partner Christian Frigast. Axcel IV, der som en af Nordens bedste fonde i sin årgang har gennemført ni investeringer og foretaget én exit, mangler fortsat at gennemføre to-tre investeringer, inden fonden er fuldt

DOWNLOAD SOM PDF
image description
15. oktober 2015 Axcel indtræder i globalt Private Equity Netværk

Sammen med en række andre midmarket-fonde i Europa og USA har Axcel etableret et private equity-netværk, der skal styrke ambitionen om at arbejde mere internationalt. Alliancen får navnet Alliance for Global Growth (AFGG), og målet med samarbejdet er at dele viden og ”best practices” mellem de deltagende fonde.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
29. september 2015 Axcel bakker op om salg af Silkeborg Data til EG

Axcel, der er majoritetsaktionær i både EG og Silkeborg Data, bakker op om EG’s køb af SD. Kombinationen af EG’s eksisterende offentlige forretning og Silkeborg Data skaber en stærk og strategisk aktør i markedet for digitale løsninger til den offentlige sektor.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
9. juli 2015 Ny CFO hos Axcel

Axcel har ansat Peter Nyegaard, der tidligere har været koncerndirektør i Nordea, som ny CFO og partner. Dermed afløser han Lars Thomassen, der har valgt at forlade Axcel efter 13 år.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. juni 2015 Ny Managing Partner hos Axcel

Axcel har ansat Christian Schmidt-Jacobsen, der kommer fra en stilling som CFO hos Icopal, som ny Managing Partner. Dermed afløser han Christian Frigast, der fortsætter som arbejdende formand for managementselskabets bestyrelse og som formand for Axcels investeringskomite.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
28. maj 2015 Axcel investerer i Conscia

Axcel erhverver aktiemajoriteten i IT-virksomheden Conscia, der leverer og servicerer forretningskritisk IT-infrastruktur til virksomheder, fra en kreds af aktionærer, der bl.a. omfatter Via Venture Partners. Conscias ledelse fortsætter i ejerkredsen med en betydelig ejerandel.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
9. marts 2015 Axcel sælger LGT Logistics, Nordens førende aktør inden for møbellogistik, til Litorina

LGT Logistics, som har en omsætning på ca. 560 mio. kr., er Nordens førende aktør inden for møbellogistik og tilbyder løsninger som bl.a. opbevaring, pakning og distribution af møbler inden for samt til og fra Norden.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
3. marts 2015 Axcels investeringsresultat 2014

Axcel opnår investeringsresultat på 1,9 mia. kr. i 2014, hvilket er resultatet af et stærkt resultat i fond III og en stabil udvikling i fond IV. Dette befæster Axcels position som et markant PE-hus i Norden.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
9. december 2014 Sale of PANDORA shares

Axcel III has today concluded the final sell down of its shareholding in PANDORA through an accelerated book building at a share price of DKK 520 corresponding to a total gross value of DKK 2.4bn. at a discount of 1.9% to the market price.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
21. august 2014 Junckers solgt til ledelsen

En investorgruppe bestående af Junckers’ direktion med CEO Carsten Chabert, formanden Holger C. Hansen samt bestyrelsesmedlem Asbjørn Berge i spidsen, køber nu virksomheden af ejerne, som er Axcel, LD Equity samt en række mindre aktionærer. Da der samtidig er lavet en treårig aftale med hovedbankforbindelsen om Junckers' kreditfaciliteter, er der skabt et sundt fundament for den fremtidige drift.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
6. marts 2014 Lars Rasmussen indtræder i Axcels industrial board

CEO Lars Rasmussen fra medikovirksomheden Coloplast blev i februar 2014 indvalgt i Axcels industrial board.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
27. januar 2014 Axcel køber Silkeborg Data af Jyske Bank

Axcel har i dag indgået aftale med Jyske Bank om køb af IT-virksomheden Silkeborg Data, der er specialist i IT-baserede løn- og personalesystemer. Axcel vil fortsætte den vækstplan, der har medvirket til at give Silkeborg Data en stærk position på markedet for lønsystemer til navnlig regioner, kommuner og offentlige virksomheder.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
12. juli 2013 Axcel investerer i Delete Group

Delete Group, som har en ledende markedsposition i Finland og Sverige inden for miljøservices med særligt fokus på industriel rengøring, nedrivningsservice og industri- og byggeaffaldshåndtering, får Axcel som ny hovedaktionær. Selskabet har været igennem en imponerende udvikling gennem de seneste år, og har opbygget en førende position i Finland samt Nordsverige og ønsker nu at fortsætte sin nordiske vækst.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
24. juni 2013 Axcel investerer i EG

Axcel har indgået aftale med Nordic Capital Fund VII ("Nordic Capital") om køb af den danske IT-koncern EG, der er specialist i branchespecifikke IT-løsninger i Skandinavien. Axcel vil fortsætte den vækstplan, der har gjort virksomheden til markedsleder i Danmark 

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. juni 2013 Axcel afvikler sine aktiviteter i JB Education

I lyset af de seneste års faldende elevgrundlag har JB Education valgt at stoppe sine aktiviteter, og Axcel afvikler dermed sit engagement i skoleaktiviteter i Sverige. Stort set alle aktiviteter føres videre af nye ejere.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
23. maj 2013 Sale of 13 million existing shares in PANDORA A/S by Prometheus Invest ApS

Further to the announcement by J.P. Morgan Securities plc and Nordea Markets on 21 May 2013, Prometheus Invest ApS ("Prometheus") announces that it has agreed to sell 13 million existing shares in PANDORA A/S ("PANDORA") to institutional investors pursuant to the accelerated book- built offering (the "Transaction"). The gross proceeds of the Transaction amount to DKK 2,600 million. PANDORA will not receive any proceeds from the Transaction.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
18. marts 2013 Axcel og JYSK indgår partnerskab om IDdesign

JYSK køber sig ind som ny majoritetsaktionær i IDdesign-koncernen, mens Axcel bevarer en betydelig ejerandel. Partnerskabet betyder, at IDdesign træder ind i en ny udviklingsfase.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
10. januar 2013 Axcel indgår partnerskab med svenske Netel

Netel, en ledende skandinavisk aktør inden for opbygning og services af mobil- og fastnet til telekommunikation, får Axcel som ny hovedaktionær. De nuværende ejere beholder en stor minoritetspost og vil sammen med Axcel øge Netels ressourcer med henblik på at fremme virksomhedens fortsatte ekspansion.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
7. januar 2013 Axcel sælger Cimbria for en milliard kr. efter knap to års succesrigt ejerskab

Den europæiske kapitalfond Silverfleet erhverver Cimbria, en af verdens førende producenter af udstyr og proceslinjer til forarbejdning, håndtering og opbevaring af korn og såsæd.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
20. december 2012 Axcel og VKR Holding indgår partnerskab om EXHAUSTO

Axcel skal drive den fremtidige udvikling af EXHAUSTO – en førende producent af løsninger til mekanisk ventilation til byggesektoren. VKR Holding fastholder et betydeligt medejerskab, og målet er at accelerere virksomhedens fortsatte udvikling og indtjening – både organisk og via akkvisitioner.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
12. december 2012 Axcel sælger Royal Copenhagen

Axcel har solgt Royal Copenhagen til den finske børsnoterede virksomhed Fiskars. Fiskars er grundlagt i 1649 og er med en omsætning på ca. 5,5 mia. kr. en af verdens førende producenter af kvalitetsprodukter til hjemmet og haven.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
5. november 2012 Axcel sælger Georg Jensen

Axcel har solgt smykke-, ur- og designvirksomheden Georg Jensen til Investcorp.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
14. juni 2012 Axcel in strategic collaboration with leading Chinese investment company Fosun

China’s leading investment company Fosun International Ltd (Fosun) and Denmark’s leading private equity fund Axcel has announced a strategic collaboration. The agreement will be signed in connection with President Hu Jintao’s official State visit to Denmark in mid-june 2012.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. maj 2012 Axcelfuture.dk lanceret

Medarbejderne i Danmarks største kapitalfond Axcel, har skudt et tocifret millionbeløb i Axcelfuture.dk, der skal være et forum for debatten om hvordan man sikrer et bedre investeringsklima i Danmark.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
1. marts 2012 PANDORA trækker Axcels investeringsresultat for 2011 ned, men tre gode exits sender godt 1,4 mia. kr. tilbage til investorerne

Axcels 2011 var præget af kursfaldet på PANDORA, der medvirkede til et underskud på investeringsaktiviteterne på næsten 7 mia. kr. Ser vi bort fra PANDORA, ville resultatet være et plus på knap 100 mio. kr., hvilket svarer til et afkast på ca. 4% af den investerede kapital. I samme periode faldt OMXC20 med 15%. Udbytter og salg af tre virksomheder i starten af 2011 gjorde, at Axcel kunne betale godt 1,4 mia. kr. tilbage til investorerne. Kursstigningen i PANDORA, der satte ind i begyndelsen af 2012, vil isoleret set give en opskrivning på over 500 mio. kr. i årets første to måneder.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
22. februar 2012 Nordic Waterproofing udvider sin geografiske platform og investerer i Nortett Bygg og Wulva

Nordic Waterproofing, der med en årlig omsætning på 170 mio. euro er en af Nordens største tagdækningsvirksomheder, udvider sine aktiviteter og er nu repræsenteret i de fire store nordiske lande.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
1. februar 2012 Mita-Teknik indgår partnerskab med Axcel

Familien Andersen har indgået aftale med Axcel om at overdrage aktiemajoriteten i Mita-Teknik, der leverer styringssystemer til vindmølleindustrien og andre industrier. Brødrene Jesper Andersen og Thomas Andersen fortsætter i deres nuværende position som henholdsvis administrerende direktør og leder af udviklingsafdelingen og vil fortsat være en betydelig del af ejerkredsen.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
29. januar 2012 Nye kompetencer til Axcel

JP/Politikens Lars Munch er ny i Axcels bestyrelse, og samtidig styrkes Axcel i Sverige med ansættelsen af Lars Österberg som ny partner.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
13. juli 2011 Axcel rejser Danmarks hidtil største fond

Axcel er nu færdig med at rejse Axcel IV, der med 3,6 mia. kr. bliver Danmarks hidtil største private equity-fond. Axcel IV har bred opbakning fra de tidligere investorer og også har fået tilsagn fra en række nye udenlandske investorer og danske erhvervs- og familieinvestorer.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
30. juni 2011 Forretningsorienteret medarbejder til Axcel

Axcel søger en ung analytisk stærk og forretningsorienteret medarbejder med interesse for virksomhedsudvikling og køb og salg af virksomheder

DOWNLOAD SOM PDF
image description
3. juni 2011 Axcel køber Cimbria

Axcel køber Cimbria – en af verdens førende producenter af udstyr til forarbejdning, håndtering og opbevaring af afgrøder

DOWNLOAD SOM PDF
image description
18. april 2011 Announcement from Axcel on behalf of Prometheus Invest

Following PANDORAs update on financial expectations for 2011 - released this morning to the market - Axcel, on behalf of the majority shareholder in PANDORA (Prometheus Invest), has noted that there has been speculation with respect to its position as a long term shareholder.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. april 2011 Axcel sælger HusCompagniet til FSN Capital

Den nordiske kapitalfond FSN Capital har købt HusCompagniet, der er Danmarks absolut førende producent af enfamiliehuse. HusCompagniet er Axcels tredje virksomhedssalg i 2011.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. april 2011 Årsresultat 2010

2010 blev på mange måder et foreløbigt højdepunkt for Axcel med børsnoteringen af PANDORA, etablering af Axcel IV,

DOWNLOAD SOM PDF
image description
13. marts 2011 HusCompagniet trodser byggekrisen – leverer bedste resultat nogensinde

HusCompagniet as, Danmarks største leverandør af en-familieshuse, går stik i mod alle markedstrends og leverede i 2008 sit bedste resultat nogensinde. Omsætningen rundede en milliard, og nettoresultatet blev næsten 130 mio. kr. Årsagen til det gode resultat skal især findes i virksomhedens unikke koncept, der bygger på sikkerhed og tryghed, som gør, at forbrugerne fortsat tør binde an med nybyggeri

DOWNLOAD SOM PDF
image description
27. januar 2011 Hanne B. Sørensen ny i Axcels bestyrelse

Hanne B. Sørensen (f. 1965) er i januar 2011 indvalgt i Axcels bestyrelse.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
20. januar 2011 Axcel sælger EskoArtwork

Axcel har solgt EskoArtwork, en af verdens førende producenter af design og pre-production løsninger til emballageindustrien til den amerikanske koncern Danaher Corporation. Salgsprisen er DKK 2,6 milliarder (EUR 350 mio.)

DOWNLOAD SOM PDF
image description
17. januar 2011 Axcel sælger Netcompany

Axcel har solgt sin majoritetsaktiepost i IT-selskabet Netcompany, der er en af Danmarks førende itkonsulentvirksomheder inden for portalløsninger og systemintegration med en omsætning i 2010 på 250 mio. kr. og resultat før renter og skat (EBIT) på 80 mio. kr. Investeringen lever i høj grad op til Axcels forventninger, da afkastet udgør mere end 50% p.a.. Køberen er ledelsen i Netcompany.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
15. december 2010 Axcel køber tagdækningsaktiviteter af finske Lemminkäinen

Axcel har købt tagdækningsvirksomheden Katto af den finske børsnoterede bygge- og anlægskoncern Lemminkäinen, som omsætter for ca. DKK 15 mia. Axcel købte primo december 2010 også Trelleborg Waterproofing fra svenske Trelleborg AB, og det er Axcels ambition at lægge de to selskaber sammen, og skabe en stærk nordisk aktør. Det nye selskab vil efter en eventuel sammenlægning have en omsætning på ca. DKK 1,1 mia. og markedsledende positioner i Sverige, Danmark og Finland

DOWNLOAD SOM PDF
image description
8. december 2010 Axcel køber tagdækningsaktiviteter af svenske Trelleborg AB

Axcel har indgået en aftale med Trelleborg om at erhverve dets tagdækningssoperationer - Trelleborg Waterproofing. Virksomheden er markedsledende inden for tagdækning og fugtløsninger i Danmark og Sverige, hvilket giver Axcel mulighed for at danne en ledende aktør i den Nordiske tagdækningsbranche. Investeringen vil være den første i den nyligt rejste fond, Axcel IV, og Axcels fjerde investering i Sverige

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. november 2010 PANDORA: DELÅRSRAPPORT – 3. KVARTAL 2010

OMSÆTNING OG VOLUMEN STEG MED HENHOLDSVIS 116,7% OG 57,1% DREVET AF VÆKST IALLE REGIONER OG INDEN FOR ALLE RODUKTKATEGORIER. NETTORESULTAT STEG MED 279,7%

DOWNLOAD SOM PDF
image description
6. oktober 2010 Børsnotering af PANDORA en milepæl for Axcel

PANDORA, som kapitalfonden Axcel erhvervede 60% af i 2008, blev i går optaget til handel og officiel notering på NASDAQ OMX Copenhagen efter salget af 35,9% af aktierne før en eventuel udnyttelse af overallokeringsretten.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
22. september 2010 Faktaark om Axcel III

Axcel er en kapitalfond, der blev etableret i 1994, og har en bred kreds af danske og internationale investorer. Axcel har investeret i en række danske og svenske erhvervsvirksomheder gennem tre investeringsfonde med sammenlagt 6,6 mia. kr. i kapitaltilsagn.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
19. august 2010 DELÅRSRAPPORT FOR 1. JANUAR – 30. JUNI 2010

BESTYRELSEN FOR PANDORA HOLDING A/S HAR I DAG GODKENDT KONCERNENS DELÅRSRAPPORT FOR 1. JANUAR - 30. JUNI 2010 HØJDEPUNKTER I 1. HALVÅR 2010

DOWNLOAD SOM PDF
image description
20. maj 2010 Axcel får investeringsresultat på 1,9 mia.

På trods af hårde markedsvilkår har Axcel i 2009 præsteret et resultat af investeringsaktiviteterne på 1,9 mia. kroner. Det svarer til et afkast på 52% af de vægtede investeringer i fondene på ca. 3,5 mia. kroner.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
18. januar 2010 Koncernchef Niels B. Christiansen tiltræder som bestyrelsesformand for Axcels fonde

Koncernchef i Danfoss, Niels B. Christiansen, er pr. 1. januar 2010 tiltrådt som ny bestyrelsesformand for Axcels fonde.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
4. november 2009 Sigurd Lilienfeldt tiltræder som partner hos Axcel Management

Sigurd Lilienfeldt er tiltrådt som ny partner i Axcel Management. Han kommer fra den globale konsulent-virksomhed, Monitor Group, hvor han har været Senior Partner siden 2002.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
2. april 2009 Axcel köper logistikgruppen LGT av Litorina

LGT får ny huvudägare – Axcel satsar tillsammans med ledningen på att ytterligare bredda LGTs tjänsterbjudande och att expandera bolaget i utvalda marknader.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
1. april 2009 Axcel_årsbertning_2008.pdf

Axcel årsberetning 2008

DOWNLOAD SOM PDF
image description
19. marts 2009 Axcels fonde fik investeringsresultat på 392 mio. kroner i 2008

Axcel opnåede i 2008 et samlet resultat af sine investeringsaktiviteter på 392 mio. kroner i de tre fonde. Resultatet svarer til et afkast på 17% af de vægtede investeringer i fondene på ca. 2,4 mia. kroner.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
23. februar 2009 Jens Moberg indtræder i Axcels Industrial Board

Jens W. Moberg er indtrådt som medlem af Axcels Industrial Board. Jens W. Moberg er CEO for Better Place i Europa, et californisk, venture-finansieret milliardprojekt, der har som mål at reducere verdens CO2-udslip gennem en kommerciel fremme af udbredelsen af infrastruktur til el-biler.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
9. februar 2009 IDdesign vil købe ILVA og skabe Danmarks førende bolighus-koncern

IDdesign, der ejer IDEmøbler, har indgået betinget aftale med ILVA om køb af ILVAs aktiviteter og bolighuse i Danmark og Sverige. Med IDEmøblers 38 butikker i Danmark og ILVAs 4 bolighuse i Danmark og Sverige bliver den nye bolighus-koncern Danmarks største med en samlet omsætning på knap 2 mia. kr. IDEmøbler og ILVA vil fortsætte som to selvstændige brands.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
9. januar 2009 Verdens førende økonom og to af Danmarks topledere fortæller om deres forventninger til 2009

2008 var på mange måder et både anderledes og meget krævende år, hvor vi oplevede dramatiske hændelser i erhvervslivet, og hvor vores verdensopfattelse blev udfordret nærmest dagligt. Især den sidste halvdel af året var præget af en usædvanlig udvikling på kapitalmarkederne – og det er også temaet for 2009’s første Axcel News

DOWNLOAD SOM PDF
image description
20. november 2008 Axcel køber ikke Sterling

Axcel har af Sterlings konkursbo og Sterlings ledelse blandt flere andre været inviteret til at undersøge mulighederne for et køb af virksomheden.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
3. oktober 2008 Axcel investerer i den svenske uddannelsesvirksomhed JBO

Axcel har med købet af 90% af aktierne i den svenske uddannelsesvirksomhed John Bauer Organization AB (JBO) gennemført sin 2. investering i Sverige

DOWNLOAD SOM PDF
image description
28. juni 2008 10 værktøjer til aktivt ejerskab

I dag offentliggør DVCA retningslinjer for hvordan kapitalfonde skal kommunikere overfor offentligheden og agere for medarbejderne i de virksomheder, som de ejer. Det sker for at udrydde myterne om, at kapitalfonde hverken betaler skat, eller behandler medarbejderne ordentligt.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
2. juni 2008 Axcel fik investeringsresultat på 553 millioner kroner i 2007

Axcel realiserede i 2007 et samlet resultat af investeringsaktiviteter på 553 mio. kroner i sine tre fonde. Resultatet svarer til et afkast på 28,2 % af de samlede investeringer i fondene på 1.963 mio. kroner.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
2. maj 2008 Pandora Jewelry styrker ledelse og bestyrelse

Pandora har ansat Mikkel Vendelin Olesen som adm. direktør. Torben Ballegaard Sørensen er tiltrådt som bestyrelsesformand, og Erik Danquard Jensen som medlem af bestyrelsen. Udnævnelserne sker som et planlagt led i den udviklingsstrategi, som Axcel i samarbejde med virksomhedens øvrige ejere og ledelse har lagt for virksomheden, efter Axcel i marts 2008 købte 60% af aktierne i Pandora.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
14. april 2008 Mikael Thinghuus ny adm. direktør i IDdesign

Efter et velgennemført ejerskifte og etablering af partnerskab med Axcel overlader Simon Stampe direktør-posten i IDdesign til Mikael Thinghuus, tidligere viceadm. direktør i ECCO. Samtidig styrkes yderligere såvel bestyrelse som den øverste daglige ledelse med en række andre tunge branchefolk. Hermed er holdet sat, som skal forestå næste fase i kædens udvikling frem mod at blive Skandinaviens bedste bolighuskæde.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
2. april 2008 Management Buy Out / Management Buy In

Kapitalfonde udgør en stadig stigende andel af gennemførte virksomhedshandler i Danmark. Bidrager kapitalfonde til at skabe værdi i virksomhederne og hvordan gennemføres handlerne i praksis?

DOWNLOAD SOM PDF
image description
10. marts 2008 Axcel investerer i smykkevirksomheden Pandora

Axcel køber 60% af aktierne i den danske familie- og medarbejderejede virksomhed, Pandora, som fremstiller og sælger smykker. Pandora har en årlig omsætning på ca. 1,1 mia. kr. Målet er dels at styrke og udbygge virksomhedens position internationalt og dels at sikre Pandoras langsigtede generationsskifte.

DOWNLOAD SOM PDF

image description
12. juli 2016 Axcel skaber global markedsleder inden for højteknologisk udstyr til den globale slagteriindustri

Axcel investerer i SFK LEBLANC, Attec, ITEC og Carometec og lægger de fire virksomheder sammen til en slagkraftig og førende global aktør på det hastigt voksende marked for højteknologisk slagteriudstyr. Den sammenlagte virksomhed får en samlet omsætning på omkring 1,1 mia. kr. med 740 medarbejdere.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
24. juni 2016 Axcel sælger Exhausto til franske ALDES

Den franske familieejede ventilationskoncern Aldes køber EXHAUSTO af ejerkredsen, der består af Axcel og VKR Holding.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
13. juni 2016 Succesrig børsnotering af Nordic Waterproofing i Stockholm

Ved børsnoteringen fredag d. 10. juni blev 69% af aktierne udbudt til salg, og med en aktiekurs på 71 er markedsværdien af Nordic Waterproofing nu på knap 1,4 mia. DKK. Der var stor interesse for aktien, der blev væsentligt overtegnet.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
8. juni 2016 Nye partnere hos Axcel

Som et led i forberedelserne til Axcels fond V tiltræder Thomas Blomqvist som ny partner i Axcel i Stockholm, og i København forfremmes Lars Cordt til partner. Axcel V vil som tidligere meddelt få Christian Schmidt-Jacobsen i spidsen som Managing Partner med Christian Frigast som formand for managementselskabet.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
3. juni 2016 Axcel sælger Netel til IK Investment Partners

Siden Axcel indtrådte i ejerkredsen, har Netel mere end tredoblet sin omsætning, fra 0,5 mia. til 1,5 mia. svenske kroner, og selskabet er i dag en ledende aktør inden for opbygning og vedligeholdelse af tele-, bredbånds- og elnet i Norden og Baltikum. Med IK Investment Partners som ny hovedaktionær vil Netel fortsætte med at ekspandere.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
30. maj 2016 Nordic Waterproofing offentliggør sin børsintroduktion på Nasdaq Stockholm og sit prospekt i tilknytning hertil.

Nordic Waterproofing Holding A/S og ejerne af selskabet har besluttet at udvide aktionærkredsen ved et salg af eksisterende aktier. Bestyrelsen i Nordic Waterproofing har derfor ansøgt om at selskabets aktier børsnoteres på Nasdaq Stockholm. I dag offentliggør selskabet sit prospekt og øvrige vilkår i forbindelse med børsnoteringen. Den første handelsdag forventes at blive den 10. juni 2016.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
2. maj 2016 Vil du være analytiker hos Danmarks største kapitalfond?

Du er studerende (bachelor eller kandidat) og ønsker at tage en pause på 1-2 år fra studierne for at få erfaring fra den alsidige kapitalfondsverden samt bane vejen for en karriere inden for en af de ledende investeringsbanker, konsulenthuse eller kapitalfonde.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
31. marts 2016 Axcel investerer i den familieejede lønspecialist LESSOR

Axcel køber LESSOR-Gruppen, der er specialist i IT-baserede løn- og personalesystemer gennem to brands, LESSOR og Danløn. Axcel vil fortsætte den vækstplan, der har medvirket til at give LESSOR-Gruppen en ledende position på markedet for lønsystemer til private virksomheder.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
4. februar 2016 Elektronikvirksomheden BB Electronics solgt til ledelsen

Efter markante operationelle forbedringer i BB Electronics har Axcel indgået aftale om at sælge virksomheden til en investorgruppe, der består af repræsentanter fra ledelsen og bestyrelsen. Derved er der skabt et stærkt fundament for den fremtidige drift.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
15. december 2015 Axcel sælger køkkenvirksomheden TCM Group til kapitalfonden IK Investment Partners

Efter markante operationelle forbedringer i TCM Group, der er en af Skandinaviens førende køkkenproducenter, har Axcel indgået aftale om at sælge selskabet til fonde rådgivet af IK Investment Partners. Under Axcels ejerskab har TCM Group udviklet sig til en af Europas mest lønsomme køkkenproducenter.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
1. december 2015 Christian Schmidt-Jacobsen tiltræder hos Axcel – investeringsperioden i Axcel IV er forlænget

Christian Schmidt-Jacobsen vil inden for kort tid tiltræde hos Axcel som co-managing partner, hvor han i en overgangsperiode vil køre tæt parløb med managing partner Christian Frigast. Axcel IV, der som en af Nordens bedste fonde i sin årgang har gennemført ni investeringer og foretaget én exit, mangler fortsat at gennemføre to-tre investeringer, inden fonden er fuldt

DOWNLOAD SOM PDF
image description
15. oktober 2015 Axcel indtræder i globalt Private Equity Netværk

Sammen med en række andre midmarket-fonde i Europa og USA har Axcel etableret et private equity-netværk, der skal styrke ambitionen om at arbejde mere internationalt. Alliancen får navnet Alliance for Global Growth (AFGG), og målet med samarbejdet er at dele viden og ”best practices” mellem de deltagende fonde.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
29. september 2015 Axcel bakker op om salg af Silkeborg Data til EG

Axcel, der er majoritetsaktionær i både EG og Silkeborg Data, bakker op om EG’s køb af SD. Kombinationen af EG’s eksisterende offentlige forretning og Silkeborg Data skaber en stærk og strategisk aktør i markedet for digitale løsninger til den offentlige sektor.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
9. juli 2015 Ny CFO hos Axcel

Axcel har ansat Peter Nyegaard, der tidligere har været koncerndirektør i Nordea, som ny CFO og partner. Dermed afløser han Lars Thomassen, der har valgt at forlade Axcel efter 13 år.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. juni 2015 Ny Managing Partner hos Axcel

Axcel har ansat Christian Schmidt-Jacobsen, der kommer fra en stilling som CFO hos Icopal, som ny Managing Partner. Dermed afløser han Christian Frigast, der fortsætter som arbejdende formand for managementselskabets bestyrelse og som formand for Axcels investeringskomite.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
28. maj 2015 Axcel investerer i Conscia

Axcel erhverver aktiemajoriteten i IT-virksomheden Conscia, der leverer og servicerer forretningskritisk IT-infrastruktur til virksomheder, fra en kreds af aktionærer, der bl.a. omfatter Via Venture Partners. Conscias ledelse fortsætter i ejerkredsen med en betydelig ejerandel.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
9. marts 2015 Axcel sælger LGT Logistics, Nordens førende aktør inden for møbellogistik, til Litorina

LGT Logistics, som har en omsætning på ca. 560 mio. kr., er Nordens førende aktør inden for møbellogistik og tilbyder løsninger som bl.a. opbevaring, pakning og distribution af møbler inden for samt til og fra Norden.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
3. marts 2015 Axcels investeringsresultat 2014

Axcel opnår investeringsresultat på 1,9 mia. kr. i 2014, hvilket er resultatet af et stærkt resultat i fond III og en stabil udvikling i fond IV. Dette befæster Axcels position som et markant PE-hus i Norden.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
9. december 2014 Sale of PANDORA shares

Axcel III has today concluded the final sell down of its shareholding in PANDORA through an accelerated book building at a share price of DKK 520 corresponding to a total gross value of DKK 2.4bn. at a discount of 1.9% to the market price.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
21. august 2014 Junckers solgt til ledelsen

En investorgruppe bestående af Junckers’ direktion med CEO Carsten Chabert, formanden Holger C. Hansen samt bestyrelsesmedlem Asbjørn Berge i spidsen, køber nu virksomheden af ejerne, som er Axcel, LD Equity samt en række mindre aktionærer. Da der samtidig er lavet en treårig aftale med hovedbankforbindelsen om Junckers' kreditfaciliteter, er der skabt et sundt fundament for den fremtidige drift.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
6. marts 2014 Lars Rasmussen indtræder i Axcels industrial board

CEO Lars Rasmussen fra medikovirksomheden Coloplast blev i februar 2014 indvalgt i Axcels industrial board.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
27. januar 2014 Axcel køber Silkeborg Data af Jyske Bank

Axcel har i dag indgået aftale med Jyske Bank om køb af IT-virksomheden Silkeborg Data, der er specialist i IT-baserede løn- og personalesystemer. Axcel vil fortsætte den vækstplan, der har medvirket til at give Silkeborg Data en stærk position på markedet for lønsystemer til navnlig regioner, kommuner og offentlige virksomheder.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
12. juli 2013 Axcel investerer i Delete Group

Delete Group, som har en ledende markedsposition i Finland og Sverige inden for miljøservices med særligt fokus på industriel rengøring, nedrivningsservice og industri- og byggeaffaldshåndtering, får Axcel som ny hovedaktionær. Selskabet har været igennem en imponerende udvikling gennem de seneste år, og har opbygget en førende position i Finland samt Nordsverige og ønsker nu at fortsætte sin nordiske vækst.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
24. juni 2013 Axcel investerer i EG

Axcel har indgået aftale med Nordic Capital Fund VII ("Nordic Capital") om køb af den danske IT-koncern EG, der er specialist i branchespecifikke IT-løsninger i Skandinavien. Axcel vil fortsætte den vækstplan, der har gjort virksomheden til markedsleder i Danmark 

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. juni 2013 Axcel afvikler sine aktiviteter i JB Education

I lyset af de seneste års faldende elevgrundlag har JB Education valgt at stoppe sine aktiviteter, og Axcel afvikler dermed sit engagement i skoleaktiviteter i Sverige. Stort set alle aktiviteter føres videre af nye ejere.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
23. maj 2013 Sale of 13 million existing shares in PANDORA A/S by Prometheus Invest ApS

Further to the announcement by J.P. Morgan Securities plc and Nordea Markets on 21 May 2013, Prometheus Invest ApS ("Prometheus") announces that it has agreed to sell 13 million existing shares in PANDORA A/S ("PANDORA") to institutional investors pursuant to the accelerated book- built offering (the "Transaction"). The gross proceeds of the Transaction amount to DKK 2,600 million. PANDORA will not receive any proceeds from the Transaction.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
18. marts 2013 Axcel og JYSK indgår partnerskab om IDdesign

JYSK køber sig ind som ny majoritetsaktionær i IDdesign-koncernen, mens Axcel bevarer en betydelig ejerandel. Partnerskabet betyder, at IDdesign træder ind i en ny udviklingsfase.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
10. januar 2013 Axcel indgår partnerskab med svenske Netel

Netel, en ledende skandinavisk aktør inden for opbygning og services af mobil- og fastnet til telekommunikation, får Axcel som ny hovedaktionær. De nuværende ejere beholder en stor minoritetspost og vil sammen med Axcel øge Netels ressourcer med henblik på at fremme virksomhedens fortsatte ekspansion.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
7. januar 2013 Axcel sælger Cimbria for en milliard kr. efter knap to års succesrigt ejerskab

Den europæiske kapitalfond Silverfleet erhverver Cimbria, en af verdens førende producenter af udstyr og proceslinjer til forarbejdning, håndtering og opbevaring af korn og såsæd.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
20. december 2012 Axcel og VKR Holding indgår partnerskab om EXHAUSTO

Axcel skal drive den fremtidige udvikling af EXHAUSTO – en førende producent af løsninger til mekanisk ventilation til byggesektoren. VKR Holding fastholder et betydeligt medejerskab, og målet er at accelerere virksomhedens fortsatte udvikling og indtjening – både organisk og via akkvisitioner.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
12. december 2012 Axcel sælger Royal Copenhagen

Axcel har solgt Royal Copenhagen til den finske børsnoterede virksomhed Fiskars. Fiskars er grundlagt i 1649 og er med en omsætning på ca. 5,5 mia. kr. en af verdens førende producenter af kvalitetsprodukter til hjemmet og haven.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
5. november 2012 Axcel sælger Georg Jensen

Axcel har solgt smykke-, ur- og designvirksomheden Georg Jensen til Investcorp.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
14. juni 2012 Axcel in strategic collaboration with leading Chinese investment company Fosun

China’s leading investment company Fosun International Ltd (Fosun) and Denmark’s leading private equity fund Axcel has announced a strategic collaboration. The agreement will be signed in connection with President Hu Jintao’s official State visit to Denmark in mid-june 2012.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. maj 2012 Axcelfuture.dk lanceret

Medarbejderne i Danmarks største kapitalfond Axcel, har skudt et tocifret millionbeløb i Axcelfuture.dk, der skal være et forum for debatten om hvordan man sikrer et bedre investeringsklima i Danmark.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
1. marts 2012 PANDORA trækker Axcels investeringsresultat for 2011 ned, men tre gode exits sender godt 1,4 mia. kr. tilbage til investorerne

Axcels 2011 var præget af kursfaldet på PANDORA, der medvirkede til et underskud på investeringsaktiviteterne på næsten 7 mia. kr. Ser vi bort fra PANDORA, ville resultatet være et plus på knap 100 mio. kr., hvilket svarer til et afkast på ca. 4% af den investerede kapital. I samme periode faldt OMXC20 med 15%. Udbytter og salg af tre virksomheder i starten af 2011 gjorde, at Axcel kunne betale godt 1,4 mia. kr. tilbage til investorerne. Kursstigningen i PANDORA, der satte ind i begyndelsen af 2012, vil isoleret set give en opskrivning på over 500 mio. kr. i årets første to måneder.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
22. februar 2012 Nordic Waterproofing udvider sin geografiske platform og investerer i Nortett Bygg og Wulva

Nordic Waterproofing, der med en årlig omsætning på 170 mio. euro er en af Nordens største tagdækningsvirksomheder, udvider sine aktiviteter og er nu repræsenteret i de fire store nordiske lande.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
1. februar 2012 Mita-Teknik indgår partnerskab med Axcel

Familien Andersen har indgået aftale med Axcel om at overdrage aktiemajoriteten i Mita-Teknik, der leverer styringssystemer til vindmølleindustrien og andre industrier. Brødrene Jesper Andersen og Thomas Andersen fortsætter i deres nuværende position som henholdsvis administrerende direktør og leder af udviklingsafdelingen og vil fortsat være en betydelig del af ejerkredsen.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
29. januar 2012 Nye kompetencer til Axcel

JP/Politikens Lars Munch er ny i Axcels bestyrelse, og samtidig styrkes Axcel i Sverige med ansættelsen af Lars Österberg som ny partner.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
13. juli 2011 Axcel rejser Danmarks hidtil største fond

Axcel er nu færdig med at rejse Axcel IV, der med 3,6 mia. kr. bliver Danmarks hidtil største private equity-fond. Axcel IV har bred opbakning fra de tidligere investorer og også har fået tilsagn fra en række nye udenlandske investorer og danske erhvervs- og familieinvestorer.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
30. juni 2011 Forretningsorienteret medarbejder til Axcel

Axcel søger en ung analytisk stærk og forretningsorienteret medarbejder med interesse for virksomhedsudvikling og køb og salg af virksomheder

DOWNLOAD SOM PDF
image description
3. juni 2011 Axcel køber Cimbria

Axcel køber Cimbria – en af verdens førende producenter af udstyr til forarbejdning, håndtering og opbevaring af afgrøder

DOWNLOAD SOM PDF
image description
18. april 2011 Announcement from Axcel on behalf of Prometheus Invest

Following PANDORAs update on financial expectations for 2011 - released this morning to the market - Axcel, on behalf of the majority shareholder in PANDORA (Prometheus Invest), has noted that there has been speculation with respect to its position as a long term shareholder.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. april 2011 Axcel sælger HusCompagniet til FSN Capital

Den nordiske kapitalfond FSN Capital har købt HusCompagniet, der er Danmarks absolut førende producent af enfamiliehuse. HusCompagniet er Axcels tredje virksomhedssalg i 2011.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. april 2011 Årsresultat 2010

2010 blev på mange måder et foreløbigt højdepunkt for Axcel med børsnoteringen af PANDORA, etablering af Axcel IV,

DOWNLOAD SOM PDF
image description
13. marts 2011 HusCompagniet trodser byggekrisen – leverer bedste resultat nogensinde

HusCompagniet as, Danmarks største leverandør af en-familieshuse, går stik i mod alle markedstrends og leverede i 2008 sit bedste resultat nogensinde. Omsætningen rundede en milliard, og nettoresultatet blev næsten 130 mio. kr. Årsagen til det gode resultat skal især findes i virksomhedens unikke koncept, der bygger på sikkerhed og tryghed, som gør, at forbrugerne fortsat tør binde an med nybyggeri

DOWNLOAD SOM PDF
image description
27. januar 2011 Hanne B. Sørensen ny i Axcels bestyrelse

Hanne B. Sørensen (f. 1965) er i januar 2011 indvalgt i Axcels bestyrelse.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
20. januar 2011 Axcel sælger EskoArtwork

Axcel har solgt EskoArtwork, en af verdens førende producenter af design og pre-production løsninger til emballageindustrien til den amerikanske koncern Danaher Corporation. Salgsprisen er DKK 2,6 milliarder (EUR 350 mio.)

DOWNLOAD SOM PDF
image description
17. januar 2011 Axcel sælger Netcompany

Axcel har solgt sin majoritetsaktiepost i IT-selskabet Netcompany, der er en af Danmarks førende itkonsulentvirksomheder inden for portalløsninger og systemintegration med en omsætning i 2010 på 250 mio. kr. og resultat før renter og skat (EBIT) på 80 mio. kr. Investeringen lever i høj grad op til Axcels forventninger, da afkastet udgør mere end 50% p.a.. Køberen er ledelsen i Netcompany.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
15. december 2010 Axcel køber tagdækningsaktiviteter af finske Lemminkäinen

Axcel har købt tagdækningsvirksomheden Katto af den finske børsnoterede bygge- og anlægskoncern Lemminkäinen, som omsætter for ca. DKK 15 mia. Axcel købte primo december 2010 også Trelleborg Waterproofing fra svenske Trelleborg AB, og det er Axcels ambition at lægge de to selskaber sammen, og skabe en stærk nordisk aktør. Det nye selskab vil efter en eventuel sammenlægning have en omsætning på ca. DKK 1,1 mia. og markedsledende positioner i Sverige, Danmark og Finland

DOWNLOAD SOM PDF
image description
8. december 2010 Axcel køber tagdækningsaktiviteter af svenske Trelleborg AB

Axcel har indgået en aftale med Trelleborg om at erhverve dets tagdækningssoperationer - Trelleborg Waterproofing. Virksomheden er markedsledende inden for tagdækning og fugtløsninger i Danmark og Sverige, hvilket giver Axcel mulighed for at danne en ledende aktør i den Nordiske tagdækningsbranche. Investeringen vil være den første i den nyligt rejste fond, Axcel IV, og Axcels fjerde investering i Sverige

DOWNLOAD SOM PDF
image description
11. november 2010 PANDORA: DELÅRSRAPPORT – 3. KVARTAL 2010

OMSÆTNING OG VOLUMEN STEG MED HENHOLDSVIS 116,7% OG 57,1% DREVET AF VÆKST IALLE REGIONER OG INDEN FOR ALLE RODUKTKATEGORIER. NETTORESULTAT STEG MED 279,7%

DOWNLOAD SOM PDF
image description
6. oktober 2010 Børsnotering af PANDORA en milepæl for Axcel

PANDORA, som kapitalfonden Axcel erhvervede 60% af i 2008, blev i går optaget til handel og officiel notering på NASDAQ OMX Copenhagen efter salget af 35,9% af aktierne før en eventuel udnyttelse af overallokeringsretten.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
22. september 2010 Faktaark om Axcel III

Axcel er en kapitalfond, der blev etableret i 1994, og har en bred kreds af danske og internationale investorer. Axcel har investeret i en række danske og svenske erhvervsvirksomheder gennem tre investeringsfonde med sammenlagt 6,6 mia. kr. i kapitaltilsagn.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
19. august 2010 DELÅRSRAPPORT FOR 1. JANUAR – 30. JUNI 2010

BESTYRELSEN FOR PANDORA HOLDING A/S HAR I DAG GODKENDT KONCERNENS DELÅRSRAPPORT FOR 1. JANUAR - 30. JUNI 2010 HØJDEPUNKTER I 1. HALVÅR 2010

DOWNLOAD SOM PDF
image description
20. maj 2010 Axcel får investeringsresultat på 1,9 mia.

På trods af hårde markedsvilkår har Axcel i 2009 præsteret et resultat af investeringsaktiviteterne på 1,9 mia. kroner. Det svarer til et afkast på 52% af de vægtede investeringer i fondene på ca. 3,5 mia. kroner.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
18. januar 2010 Koncernchef Niels B. Christiansen tiltræder som bestyrelsesformand for Axcels fonde

Koncernchef i Danfoss, Niels B. Christiansen, er pr. 1. januar 2010 tiltrådt som ny bestyrelsesformand for Axcels fonde.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
4. november 2009 Sigurd Lilienfeldt tiltræder som partner hos Axcel Management

Sigurd Lilienfeldt er tiltrådt som ny partner i Axcel Management. Han kommer fra den globale konsulent-virksomhed, Monitor Group, hvor han har været Senior Partner siden 2002.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
2. april 2009 Axcel köper logistikgruppen LGT av Litorina

LGT får ny huvudägare – Axcel satsar tillsammans med ledningen på att ytterligare bredda LGTs tjänsterbjudande och att expandera bolaget i utvalda marknader.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
1. april 2009 Axcel_årsbertning_2008.pdf

Axcel årsberetning 2008

DOWNLOAD SOM PDF
image description
19. marts 2009 Axcels fonde fik investeringsresultat på 392 mio. kroner i 2008

Axcel opnåede i 2008 et samlet resultat af sine investeringsaktiviteter på 392 mio. kroner i de tre fonde. Resultatet svarer til et afkast på 17% af de vægtede investeringer i fondene på ca. 2,4 mia. kroner.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
23. februar 2009 Jens Moberg indtræder i Axcels Industrial Board

Jens W. Moberg er indtrådt som medlem af Axcels Industrial Board. Jens W. Moberg er CEO for Better Place i Europa, et californisk, venture-finansieret milliardprojekt, der har som mål at reducere verdens CO2-udslip gennem en kommerciel fremme af udbredelsen af infrastruktur til el-biler.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
9. februar 2009 IDdesign vil købe ILVA og skabe Danmarks førende bolighus-koncern

IDdesign, der ejer IDEmøbler, har indgået betinget aftale med ILVA om køb af ILVAs aktiviteter og bolighuse i Danmark og Sverige. Med IDEmøblers 38 butikker i Danmark og ILVAs 4 bolighuse i Danmark og Sverige bliver den nye bolighus-koncern Danmarks største med en samlet omsætning på knap 2 mia. kr. IDEmøbler og ILVA vil fortsætte som to selvstændige brands.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
9. januar 2009 Verdens førende økonom og to af Danmarks topledere fortæller om deres forventninger til 2009

2008 var på mange måder et både anderledes og meget krævende år, hvor vi oplevede dramatiske hændelser i erhvervslivet, og hvor vores verdensopfattelse blev udfordret nærmest dagligt. Især den sidste halvdel af året var præget af en usædvanlig udvikling på kapitalmarkederne – og det er også temaet for 2009’s første Axcel News

DOWNLOAD SOM PDF
image description
20. november 2008 Axcel køber ikke Sterling

Axcel har af Sterlings konkursbo og Sterlings ledelse blandt flere andre været inviteret til at undersøge mulighederne for et køb af virksomheden.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
3. oktober 2008 Axcel investerer i den svenske uddannelsesvirksomhed JBO

Axcel har med købet af 90% af aktierne i den svenske uddannelsesvirksomhed John Bauer Organization AB (JBO) gennemført sin 2. investering i Sverige

DOWNLOAD SOM PDF
image description
28. juni 2008 10 værktøjer til aktivt ejerskab

I dag offentliggør DVCA retningslinjer for hvordan kapitalfonde skal kommunikere overfor offentligheden og agere for medarbejderne i de virksomheder, som de ejer. Det sker for at udrydde myterne om, at kapitalfonde hverken betaler skat, eller behandler medarbejderne ordentligt.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
2. juni 2008 Axcel fik investeringsresultat på 553 millioner kroner i 2007

Axcel realiserede i 2007 et samlet resultat af investeringsaktiviteter på 553 mio. kroner i sine tre fonde. Resultatet svarer til et afkast på 28,2 % af de samlede investeringer i fondene på 1.963 mio. kroner.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
2. maj 2008 Pandora Jewelry styrker ledelse og bestyrelse

Pandora har ansat Mikkel Vendelin Olesen som adm. direktør. Torben Ballegaard Sørensen er tiltrådt som bestyrelsesformand, og Erik Danquard Jensen som medlem af bestyrelsen. Udnævnelserne sker som et planlagt led i den udviklingsstrategi, som Axcel i samarbejde med virksomhedens øvrige ejere og ledelse har lagt for virksomheden, efter Axcel i marts 2008 købte 60% af aktierne i Pandora.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
14. april 2008 Mikael Thinghuus ny adm. direktør i IDdesign

Efter et velgennemført ejerskifte og etablering af partnerskab med Axcel overlader Simon Stampe direktør-posten i IDdesign til Mikael Thinghuus, tidligere viceadm. direktør i ECCO. Samtidig styrkes yderligere såvel bestyrelse som den øverste daglige ledelse med en række andre tunge branchefolk. Hermed er holdet sat, som skal forestå næste fase i kædens udvikling frem mod at blive Skandinaviens bedste bolighuskæde.

DOWNLOAD SOM PDF
image description
2. april 2008 Management Buy Out / Management Buy In

Kapitalfonde udgør en stadig stigende andel af gennemførte virksomhedshandler i Danmark. Bidrager kapitalfonde til at skabe værdi i virksomhederne og hvordan gennemføres handlerne i praksis?

DOWNLOAD SOM PDF
image description
10. marts 2008 Axcel investerer i smykkevirksomheden Pandora

Axcel køber 60% af aktierne i den danske familie- og medarbejderejede virksomhed, Pandora, som fremstiller og sælger smykker. Pandora har en årlig omsætning på ca. 1,1 mia. kr. Målet er dels at styrke og udbygge virksomhedens position internationalt og dels at sikre Pandoras langsigtede generationsskifte.

DOWNLOAD SOM PDF